Login

2014

Sogeti opnieuw beste werkgever van Nederland

10 dec 2014

De crisis en de opkomst van technologie zorgen voor een reorganisatiegolf die werkgevers met hoge medewerkertevredenheidcijfers zeldzaam maakt. Slechts vijf van de 124 organisaties die het Incompany 200-onderzoek dit jaar telt, scoren een zevenplus. Bijna een kwart krijgt een zesplus of lager. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het zakenblad Incompany onder 4.340 werknemers, dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction.

De economische crisis en de opkomst van technologie zorgen voor een aanhoudende stroom van reorganisaties die de medewerkertevredenheid sterk onder druk zetten. Na het dieptepunt in 2013 stijgen de rapportcijfers van werknemers dit jaar marginaal. Er zijn in het Incompany-onderzoek – dat al tien jaar het grootste onafhankelijke medewerkertevredenheidonderzoek is in Nederland – nog maar vijf werkgevers die een zevenplus of meer krijgen van hun werknemers, terwijl dat er in 2008 nog drie keer zo veel waren. Tegelijkertijd verdrievoudigt het aantal werkgevers dat gemiddeld een zesplus of lager krijgt. In 2008 waren er tien organisaties in die laagste categorie, nu zijn dat er 28. “Dat zijn drie keer zo veel werkgevers met zeer ontevreden personeel, terwijl we de topwerkgevers nu op de vingers van één hand kunnen tellen,” stelt René Gerhardus, hoofdredacteur van Incompany. “Het vertrouwen is weg en dat valt heel moeilijk terug te winnen.”
Een beperkt aantal bedrijven slaagt daar wel in. Viervoudig winnaar Sogeti beleefde in 2012 een flinke terugval in de ranglijst naar de 45e plaats, maar staat nu voor de vierde keer op de eerste plaats. Ook Siemens en T-Mobile keren, na teleurstellende scores in 2013, terug in de top 10. En VU medisch centrum wint de sector gezondheidszorg weer, na een vrije val in de afgelopen twee jaar.
Daarnaast zijn er enkele organisaties die juist de laatste twee jaar in vorm komen. UWV en Shell leiden dit jaar in respectievelijk de sectoren overheid en industrie. Opvallend is verder de uitstekende score voor KPN, dat voor het eerst in de top 25 staat. Maar dit zijn de uitzonderingen op de regel, want zelfs de voorheen sterk presterende bedrijven PwC, APG en Holland Casino krijgen nu onvoldoendes van hun werknemers.

Nieuwe winnaars zorgen voor records op klanttevredenheid

1 okt 2014

De tevredenheid van klanten bij zakelijke dienstverleners bereikt een nieuw elfjarig record. Waar in 2013 de IT-bedrijven de grote motor waren achter de progressie, is er nu een brede beweging zichtbaar over alle bedrijfssectoren heen die de rapportcijfers naar nieuwe hoogten stuwt. Dat levert opvallend veel nieuwe winnaars op. Dit blijkt uit het jaarlijkse Incompany 100-onderzoek onder drieduizend decision makers.

Het fenomeen waarbij underperformers uitsterven en steeds meer bedrijven erin slagen hun klanten zeer tevreden te stellen, levert dit jaar veel nieuwe winnaars op. In zes van de negen sectoren wint een bedrijf voor de eerste keer. BDO wordt als beste consultant gekroond, Dell wint in de IT-sector, Alfa in accountancy, USG Marketing Communication & Sales Professionals in human resources en Staalbankiers is de verrassende nieuwe winnaar in private banking. Verder verslaat nieuweling Deutsche Bank alle Nederlandse banken in de sector corporate finance en behaalt ze ook top 3-noteringen in private banking en business finance. “Het zijn de outsiders die dit jaar de smaakmakers zijn,” zegt René Gerhardus, hoofdredacteur van Incompany. “Voorheen zagen we een kopgroep van zo’n tien bedrijven die tachtig procent van alle prijzen won, die tijd lijkt nu voorbij. De concurrentie heeft niet stilgezeten en klanten krijgen meer keus.”

Een sector waarvoor dit in het bijzonder geldt, is verzekeringen. Univé won deze sector maar liefst acht keer in tien jaar tijd. Nu wordt de verzekeraar voorbijgestreefd door de nieuwe winnaar Centraal Beheer Achmea – dat ook in 2010 al eens won – en Avéro Achmea, dat uit het middenveld komt opzetten. Beide Achmea-bedrijven scherpen ook meteen het record in de verzekeringssector aan.

Niet alle meervoudig winnaars zijn echter verslagen. In de sector advocatuur en notariaat is het opnieuw Loyens & Loeff dat domineert. Alleen in de top 100, waarin alle zakelijke dienstverleners staan, moet het kantoor deze keer nieuweling Staalbankiers voor laten gaan.

Shell wint tiende editie van Incompany 500

21 mei 2014

Shell heeft voor de zevende keer in tien jaar de grootste aantrekkingskracht op stakeholders en wint de tiende editie van Incompany 500. Dit jaar klimmen technologiebedrijven snel in de ranking, terwijl financials verder wegzakken. Dat blijkt uit het jaarlijkse Incompany 500-onderzoek naar de spontane aantrekkingskracht en reputatie van organisaties onder 5.000 hoogopgeleide professionals, dat werd uitgevoerd door Motivaction.

Al tien jaar zijn het de grootste Nederlandse consumentenmerken die dit onderzoek domineren. In de eerste negen jaar dat het onderzoek werd gehouden, veranderde de samenstelling van de top 9 nooit. Dit jaar lukt het een technologiebedrijf om hier verandering in te brengen: ASML passeert ABN Amro en KPN. Technologiebedrijven zijn in trek bij werknemers, zakenpartners en investeerders. In de top 3 verdrijft Philips Rabobank – die in 2009, 2010 en 2011 nog won – naar plaats drie. De neergang van de aantrekkingskracht van financiële instellingen zet dus door. Naast Rabobank verliezen ABN Amro, Aegon en Delta Lloyd veel terrein.

Opvallend is dat twee groene banken wel goed presteren: ASN Bank en Triodos Bank vestigen nieuwe records en naderen ABN Amro. Een dergelijke groene machtswisseling is ook te zien in de energiesector, waarin Essent en Nuon hun leidende posities verliezen. Eneco wint en ook het kleine Greenchoice gaat hen voorbij. Bijzonder is ook dat het onder vuur liggende Imtech erin slaagt om zijn eerste plaats in de sector zakelijke dienstverlening te prolongeren. Het bedrijf houdt het vertrouwen van zijn stakeholders.

Het reputatieonderzoek kent ook een opvallende winnaar. Als van de honderd organisaties met de grootste aantrekkingskracht de reputatie wordt gemeten, komt het Rijksmuseum daar als winnaar uit. Het Rijksmuseum krijgt de allerhoogste scores voor zijn betrouwbaarheid, solidititeit en succes. Andere topnoteringen in het reputatieonderzoek zijn weggelegd voor ASML, Triodos Bank, Apple en Ikea, die ook al hoog eindigen in het onderzoek naar aantrekkingskracht. “In beide onderzoeken floreren is de heilige graal voor organisaties,” gelooft René Gerhardus, hoofdredacteur van Incompany. “Voor duurzaam succes heb je zowel een goede reputatie als een grote aantrekkingskracht nodig. Het zijn bijzondere bedrijven die dat voor elkaar krijgen.”