Login

2013

Nederlandse werknemers somberder dan ooit

De sfeer onder Nederlandse werknemers verslechtert in hoog tempo. Terwijl de tevredenheid van werknemers in de eerste drie crisisjaren langzaam terugliep en vorig jaar zelfs stabiliseerde, dalen de rapportcijfers nu naar het laagste niveau ooit. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het zakenblad Incompany onder 4.445 werknemers van 138 Nederlandse organisaties.

Tot dit jaar viel de verslechtering van de medewerkertevredenheid tijdens de economische crisis erg mee. Vanaf het hoogtepunt in 2008 daalden de rapportcijfers van werknemers behoedzaam tot aan het niveau van 2006. Nu komt daarin plotseling verandering: in één jaar tijd zakken de scores anderhalf keer meer dan de hele daling tussen 2008 en 2012. De enorm verslechterde baanzekerheid speelt daarin een grote rol. Daarnaast wegen de verslechterde doorgroeimogelijkheden en de verdwenen bonussen zwaar, waardoor werknemers veel minder waardering voelen van hun werkgever. “We zien dit jaar een crash in het vertrouwen van werknemers. En beseffende dat de reorganisatiegolf nog in volle gang is, denk ik niet dat deze situatie in 2014 zal verbeteren,” gelooft René Gerhardus, hoofdredacteur van Incompany.

Onvoldoende
Het aantal organisaties dat in dit onderzoek een onvoldoende scoort, is vervijfvoudigd. Dit jaar krijgen 25 organisaties een cijfer onder de zes, tegenover vijf in 2008 en zes in 2009. Het zijn vooral de bedrijven waarbinnen een reorganisatie woedt die de cijfers zo sterk naar beneden trekken. Sabic, Holland Casino, Nuon, PostNL, gemeente Groningen, Atos, Heineken, Telegraaf Media Groep, Wegener, APG, Imtech, Kennemer Gasthuis, Blokker, BAM en Medisch Spectrum Twente reorganiseren allemaal en behoren ook tot de grootste dalers in deze editie van Incompany 200.

Winnaars
Boven in de ranglijst is het segment met topwerkgevers eveneens flink uitgedund. In 2008 behaalde één op de drie organisaties het rapportcijfer zeven of hoger, nu is dat één op de zes. Toch lukt het de top 3 om boven een zevenenhalf te scoren: Arcadis, Eneco en ASML scoren subliem. Opvallend is ook de geslaagde comeback van oud-winnaar Sogeti en de recordscore voor Shell: zij maken de top 5 compleet.

11 december 2013

Klanttevredenheid IT-bedrijven stijgt tot recordhoogte

Klanten van automatiseringsbedrijven zijn in de afgelopen tien jaar steeds positiever geworden. In 2004 en 2005 scoorde geen enkel IT-bedrijf een zeven in het onderzoek naar klanttevredenheid van Incompany, nu lukt dat twaalf IT-bedrijven en scoort de top 3 boven een zevenenhalf. Vooral in 2013 gaan de scores zo snel omhoog dat de IT is uitgegroeid tot de beste branche voor klanten. Dat blijkt uit het jaarlijkse Incompany 100-onderzoek onder 3.354 decision makers, dat dit jaar zijn tienjarig bestaan viert.

De algehele progressie die zakelijke dienstverleners in de afgelopen tien jaar maakten, is groot. Het aantal bedrijven dat een zevenplus scoort in het onderzoek, is gestegen van zestien procent in 2004 naar vijftig procent in 2013. Dit effect werd grotendeels veroorzaakt doordat een aantal achterblijvende sectoren steeds beter ging presteren. In 2004 waren heel weinig automatiseerders, banken, verzekeraars en hr-dienstverleners in staat om hun klanten te bieden waar zij om vroegen. In die jaren presteerden met name de advocaten, accountants en managementconsultants beter. Nu is die ongelijkheid verdwenen.

In de top 10 van de ranglijst met 151 organisaties staan dit jaar vijf IT-bedrijven. Het contrast met de top van 2004 is enorm; toen stond het beste IT-bedrijf op plaats 35. “Daaraan zie je de enorme ontwikkeling die deze sector heeft doorgemaakt. Waar de advocaten in de afgelopen tien jaar stilstonden, maar meestal de helft van de top 10-posities innamen, is hun rol overgenomen door de IT,” zegt René Gerhardus, hoofdredacteur van Incompany. “Het feit dat juist de IT-bedrijven die in de beginjaren zwak scoorden nu leidend zijn, zegt veel over het nut van performanceverbetering.” Accenture, Atos Consulting en Berenschot Informatiemanagement scoren in 2013 boven een zevenenhalf, terwijl ze het afgelopen decennium nog nooit een zeven scoorden.

25 september 2013


Nederlanders kiezen voor industrie

De financiële sector had in Nederland traditioneel de grootste aantrekkingskracht op werknemers, zakenpartners en investeerders. Van 2006 tot en met 2008 was deze zelfs groter dan die van de industrie en technologiesector samen. Die rollen draaien in 2012 en 2013 helemaal om. Banken en verzekeraars verliezen veel terrein aan de opkomende industrie. Dat blijkt uit het jaarlijkse Incompany 500-onderzoek naar de spontane aantrekkingskracht en reputatie van organisaties onder vijfduizend decision makers, dat dit jaar voor het eerst werd uitgevoerd door Motivaction.

De grootste verslechtering van de aantrekkingskracht voor banken en verzekeraars vond plaats in de afgelopen twee jaar. In de eerste drie crisisjaren stond het aantal stakeholders dat in zee wilde gaan met financiële instellingen nog steeds op een even hoog peil als dat van de industrie en technologiesector samen. Pas in 2012 kwam de kentering en wist de industrie zo’n twintig procent meer stakeholders voor zich te interesseren. Dit jaar verdubbelt die voorsprong naar een surplus van ruim veertig procent. Bedrijven als Shell – winnaar van dit jaar – Unilever, ASML, DSM, FrieslandCampina en VDL Groep vestigen nieuwe records en zijn zeer populair, terwijl banken als SNS Reaal en Van Lanschot uit de gratie zijn.

Duitsland
Volgens de onderzoekers begint duidelijk te worden dat de financiële sector verder zal krimpen, terwijl de successen van de industrie toenemen. “Stakeholders zijn altijd op zoek naar de beste kansen en voorspellen in dit onderzoek in welke richting onze economie zich ontwikkelt,” gelooft René Gerhardus, hoofdredacteur van Incompany. “De Nederlandse economie transformeert richting de Duitse, met de nadruk op hoogwaardige industrie. Dat we een paar jaar geleden nog dachten te kunnen overleven met alleen dienstverlening, blijkt een illusie.”
Ook de sectoren IT en zakelijke dienstverlening leveren dit jaar flink in. Het niveau waarop de detail- en groothandel zich bevindt, is daarentegen al drie jaar veel hoger dan voor de crisis. Ten opzichte van de periode 2005-2008 is de aantrekkingskracht van retailbedrijven met zestig procent toegenomen.

30 mei 2013